Welkom bij Van der Zee
Bavette
Snel naar recept
Notities
Een ander woord voor Bavette is Flank Steak. Het komt van de vang van het rund, het stuk tussen bil en borst. Het wordt ook wel de vinkelap genoemd. Het vlees is heerlijk mals en vol van smaak. Bavette is goed te bereiden op de barbecue, maar kan ook als tartaar gesneden worden. Het heeft een grove structuur waardoor het een specifieke smaakbeleving krijgt.
Benieuwd naar ons assortiment bavette? Bekijk het complete aanbod bij uw HANOS slagerij hier.
Ingrediënten
- 250 gram bavette (graangevoerd)
- 50 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook
- Grillkruiden naar wens
- 200 gram bospaddenstoelen
- 150 ml bearnaise saus
- 20 gram peterselie
- 20 gram dragon
- Zout naar smaak
Instructies
- Laat de bavette op kamertemperatuur komen.
- Knijp de teen knoflook door de knoflookpers en voeg het samen met de grillkruiden toe aan de olie. Meng alles goed door elkaar.
- Strijk de bavette in met de olie met behulp van een kwast.
- Leg het vlees op een indirecte plek op de barbecue of grill en plaats een kernthermometer in het vlees.
- Wanneer het vlees een kerntemperatuur van 48 graden heeft bereikt, haal dan het vlees van de grill of barbecue en laat het even rusten.
- Bak ondertussen de paddenstoelen en kruid deze met zout.
- Verwarm de bearnaisesaus en voeg de gesneden peterselie en dragon toe.
- Strijk het vlees nogmaals in met de olie.
- Grill de bavette direct (boven de kolen) mooi krokant.
- Trancheer het vlees (op de draad) en leg het vervolgens mooi op een bord of plank.
- Schep de bospaddenstoelen half over het vlees en schep de bearnaisesaus gedeeltelijk over de paddenstoelen en bavette.
- Kruid het geheel na met grof zeezout en serveer het met gegrild donker brood.
© 2025 Auteursrecht Ambachtelijke Slager van der Zee
Benieuwd naar ons assortiment bavette? Bekijk het complete aanbod bij uw HANOS slagerij: bavette.
Volg ons ook op: