Welkom bij Van der Zee
Runderstoofpot sous-vide
Snel naar recept
Notities
Runderstoofpot wordt gemaakt van ouderwets draadjesvlees, dat kan van de riblap of sukade zijn. Het vlees wordt vaak “werkvlees” genoemd, omdat het spieren bevat die veel gebruikt worden door het dier. Hierdoor bevat het vlees veel bindweefsel. Door dit lang en langzaam te laten garen valt het helemaal uit elkaar en ontstaat er heerlijk draadjesvlees!
In ons assortiment hebben wij kant en klare runderstoofpot die alleen nog even opgewarmd dient te worden in een pannetje. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van onderstaand recept om zelf aan de slag te gaan met het bereiden van een sous-vide runderstoofpot.
Ingrediënten
- 800 gram riblap of goulashvlees
- Grof zeezout
- Zwarte peper
- Olijfolie
- Laurierblaadje
Instructies
- Haal de riblap of het goulashvlees uit de verpakking en laat deze op kamertemperatuur komen.
- Breng de riblap of het goulashvlees op smaak met wat zeezout en gemalen zwarte peper.
- Vul een sous-vide bak met warm water en verwarm dit tot 65 graden.
- Doe de riblap of het goulashvlees met een scheutje olijfolie en laurierblaadje in een vacuümzak en leg het vlees vervolgens 24 uur in een sous-vide bak.
- Haal het vlees en het laurierblaadje er vervolgens uit en dep het droog.
- Breng het verder op smaak met wat zeezout en zwarte peper en serveer direct.
© 2025 Auteursrecht Ambachtelijke Slager van der Zee
Volg ons ook op: