Welkom bij Van der Zee
Carpaccio van rundertournedos
Snel naar recept
Notities
De rundertournedos is te gebruiken voor verschillende bereidingen. Om op traditionele wijze te bakken/grillen, als heerlijke handgesneden tartaar of als carpaccio. In deze bereiding gaan we aan de slag met de rundertournedos als carpaccio.
Ingrediënten
- 250 gram rundertournedos
- Olijfolie
- Roomboter
- Pesto spread
- Geroosterde pijnboompitten
- Geraspte Pecorino kaas
- Zwarte peper gemalen
Instructies
- Haal het vlees 1 uur voor bereiding uit de koeling en haal het uit de verpakking. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
- Verwarm in een pan een laagje olie en klontje boter. Zodra de boter gesmolten is schroeit u de randen van de stukjes vlees goud bruin. Laat de grote bakvlakken ongebakken.
- Snijd nu de tournedos in dunne pakken, zo ziet u dat de randjes van de plakken gebakken zijn.
- Leg de plakjes verspreid op een grote plank of bord.
- Maak met een mes iedere plak wat groter en platter.
- Breng hier en daar met een lepel wat pesto spread aan op de carpaccio en verdeel de Pecorino en pijnboompitten erover.
- Kruid de carpaccio naar smaak met de gemalen peper.
© 2025 Auteursrecht Ambachtelijke Slager van der Zee
Volg ons ook op: