Welkom bij Van der Zee
Ribeye
Snel naar recept
Notities
Ribeye is een mooi gemarmerd stuk vlees uit de appel van de rib, ook wel bekend om het vet oogje in het vlees. Door de marmering heeft het vlees een mooie smaak en is het erg mals. Ribeye is op meerdere manieren te bereiden; op de barbecue, in de oven of pan. Door de mooie marmering heeft de ribeye een volle eigen smaak wat alleen wat zeezout en iets peper nodig heeft, natuurlijk kunt u het ook naar eigen wens kruiden/marineren, maar dat is niet noodzakelijk.
Ingrediënten
- 250 gram ribeye
- Roomboter
- Peper en grof zeezout
Instructies
- Haal de ribeye uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
- Zet het vuur hoog en laat de koekenpan of grillpan goed heet worden. Dep het vlees droog en leg het in de pan.
- Beweeg het vlees heen en weer en draai het na een paar minuten om.
- Voeg een klontje roomboter toe en bedruip het vlees met het vet en de gesmolten boter en bak het vlees nog even door tot medium rare (54 tot 57 graden).
- Leg de ribeye op een warm bord of in de oven (+-50 graden), schep er een halve eetlepel braadjus op en laat het een paar minuten rusten.
- Bestrooi de ribeye naar smaak met grof zeezout en wat peper.
© 2025 Auteursrecht Ambachtelijke Slager van der Zee
Volg ons ook op: