Welkom bij Van der Zee
Côte de Boeuf
Snel naar recept
Notities
Côte de Boeuf is een mooi dik stuk vlees. Om deze te bereiden op de barbecue of grill kunt u de ‘reverse sear’ methode gebruiken; eerst indirect garen en vervolgens direct laten doorgaren.
Ingrediënten
- 500 gram côte de boeuf
- Grof zeezout
- Zwarte peper
Instructies
- Haal de steak uit de verpakking en laat deze op kamertemperatuur komen.
- Op de barbecue gaart u de steak eerst op een lage temperatuur van 120 graden indirect, door gebruik te maken van een platesetter (een keramische schijf wat u als hitteschild tussen het vuur en het rooster met vlees plaatst), tot het vlees een kern heeft van 52 graden.
- Haal vervolgens de platesetter met het vlees uit de barbecue en stook de barbecue op tot 250 graden.
- Leg de steak weer op de barbecue en grill deze circa 2-3 minuten per kant (voor medium) tot een kerntemperatuur van 55 graden is bereikt en de steak een mooie kleur heeft. Laat de steak nog even rusten voor het serveren.
- Geen platesetter of barbecue waarmee de temperatuur kan worden ingezien? Côte de Boeuf kan ook op zowel de grill, in de oven als in de pan bereid worden. Bij al deze bereidingswijzen gaat het erom dat de juiste kerntemperatuur wordt bereikt. Voor rare houdt u een temperatuur aan van 50-52 graden en voor rosé: 60-63 graden.
- Zodra de kerntemperatuur bereikt is, laat dan de steak nog 15 minuten rusten.
© 2025 Auteursrecht Ambachtelijke Slager van der Zee
Volg ons ook op: