Welkom bij Van der Zee
Beef Jerky van runderachtermuis
Snel naar recept
Notities
De runderachtermuis leent zich voor verschillende doeleinden. Traditionele rosbief, carpaccio, beef reepjes of Beef Jerky. Beef Jerky is gedroogd vlees. Het drogen wordt gedaan door middel van een oven, smoker of barbecue. Hierdoor verliest het vlees de helft van zijn vocht en is daardoor veel langer houdbaar buiten de koeling. Lees hieronder de volledige bereiding van Beef Jerky.
Ingrediënten
- 2 kilo runderachtermuis
- 12 el ketjap manis
- 12 el sojasaus
- 4 el basterdsuiker
- 4 el paprikapoeder
- 2 el sesamolie
- 2 el knoflookpoeder
- 2 el venkelzaad
- 1 el zeezout
- 1 el zwarte peper
- 4 st gedroogde pepertjes
Instructies
- Gebruik voor de marinade een grote schaal en voeg ketjap, sojasaus, sesamolie, bruine basterdsuiker, knoflook, paprikapoeder, peper en zout toe.
- Doe het venkelzaad en de gedroogde pepertjes in een vijzel en maal het fijn. Voeg deze vervolgens ook toe aan de schaal en meng alles goed door elkaar.
- Voor het snijden van het vlees is het belangrijk dat u met de draad mee snijdt. Gedroogd vlees is zo makkelijker te scheuren. Snijd het vlees in gelijke dunne plakken en leg alle plakken ongeveer 3 uur in de marinade.
- Na het marineren is het belangrijk dat u de plakken vlees goed afdept, dit zorgt voor een beter droogproces.
- Leg het goed afgedepte vlees op het rooster en zorg voor een goede opvangbak onder het rooster.
- Laat het vlees circa 8 uur op 80 graden drogen in de oven, smoker of barbecue.
- Wanneer het vlees mooi droog en zacht is, is het klaar om geserveerd te worden!
© 2025 Auteursrecht Ambachtelijke Slager van der Zee
Volg ons ook op: