Welkom bij Van der Zee
Hoe Pluma Iberico te bereiden
Snel naar recept
Notities
Pluma Iberico heeft zijn naam te danken aan zijn vorm, het stuk is namelijk pluimvormig en is afkomstig van het Spaanse Iberico varken. Pluma is de lendekap of veer van de lende. Het vlees is mooi gemarmerd, sappig en zeer smaakvol door het eikeldieet van deze varkens. Deze nootachtige smaak is dan ook duidelijk terug te vinden in dit bijzondere stukje vlees. Het leent zich perfect om te bakken of te grillen.
Ingrediënten
- 400 gram Pluma Iberico
- Grof zeezout
Instructies
- Haal de steak uit de verpakking en laat deze op kamertemperatuur komen.
- Grill de Pluma op de barbecue (direct) of in een grillpan tot de buitenkant mooi krokant is.
- De tijd is afhankelijk van de gewenste garing. Pluma zal door het intramusculaire vet niet snel droog worden, maar komt rose gebakken het beste tot zijn recht.
- Laat de Pluma vervolgens 15 minuten rusten.
© 2025 Auteursrecht Ambachtelijke Slager van der Zee
Ibérico varkensvlees
Het Ibérico varkensvlees is niet te vergelijken met normaal varkensvlees. De intense marmering en de volle smaakbeleving maken het een compleet ander ervaring. Natuurlijk begint een heerlijk Ibérico Pluma gerecht met goed vlees. Bekijk ons assortiment Ibérico bij HANOS.
Volg ons ook op: