Welkom bij Van der Zee
Sukade ‘on the bone’
Snel naar recept
Notities
Deze rundersukade op het schouderblad is zonder twijfel een blikvanger op tafel.
Wij hebben de sukade al sous-vide voorgegaard, waardoor deze heerlijk mals is. Het opwarmen is eenvoudig: plaats de sukade in een ovenschaal en besmeer deze bijvoorbeeld met (kruiden)boter, rode wijnjus, olijfolie óf een lak.
Ingrediënten
- rundersukade ‘on the bone’ (verkrijgbaar bij de HANOS)
- 200 gr XO shiitake
- 30 gr shiitake
- 100 gr umami roast
- 100 gr glucose
- 120 gr automatensuiker
- 100 gr Sol de Malaga
- 200 gr sushiazijn
Instructies
- Sukade ‘on the bone’
- Bestrijk de sukade met de lak van shiitake.
- Plaats de sukade in een ovenschaal en bedek met aluminiumfolie.
- Verwarm deze in een voorverwarmde oven op 140°C.
- Lak van shiitake
- Plaats alle ingrediënten in een pan en laat ze rustig trekken gedurende ongeveer 30 minuten.
- Laat het mengsel afkoelen en bewaar het een nacht.
- Zeef de lak en deze is nu klaar voor gebruik.
© 2025 Auteursrecht Ambachtelijke Slager van der Zee
Volg ons ook op: