Welkom bij Van der Zee
Tataki van Wagyu Tajima recept
Snel naar recept
Het snel roosteren van het vlees is de truc van Tataki. Hierdoor wordt de buitenkant mooi goudbruin, terwijl de binnenkant van het vlees rauw blijft. Door de vetmamering is het Wagyu Tajima perfect vlees hiervoor. De vetten aan de buitenkant karamelliseren mooi door het snelle schroeien, terwijl het rauwe vlees van zichzelf al boordevol smaak zit. Ontdek hieronder hoe u zelf Tataki van Wagyu Tajima kunt maken.
Ingrediënten
- 200 gram Wagyu Tajima biefstuk
- 1 dl Bone master kalfsjus
- 50 gram Sambai
- 1 eetlepel mirin
- 20 gram Verse gember
- 1 st Bosui
- Valderrama Olijfolie Hojiblanca
- Furikake kruiden
Instructies
- Snijd de ribeye in stukken van 10x3x3
- Kruid de Wagyu Tajima ribeye met zout en peper
- Verhit een bakpan en schroei de Wagyu Tajima rib-eye 15 seconden aan elke zijde
- Verpak in aluminium folie en laat het vlees rusten
- Doe de sambai in een pannetje samen met de mirin en het gember en laat circa 4 minuten zachtjes inkoken
- Voeg de bonemaster kalfjus toe en laat circa 1 minuutje koken
- Trancheer het vlees en leg op het bord
- Schep de sambai saus rondom het vlees en een paar druppels Valderrama Olijfolie Hojiblanca
- Strooi er een beetje furikade kruiden rondom het vlees en steek een paar stukjes dungesneden bosui tussen het vlees
© 2025 Auteursrecht Ambachtelijke Slager van der Zee
Volg ons ook op: