Welkom bij Van der Zee
Vegan stoofpot
Snel naar recept
Een klassiek stoofpotje, maar dan volledig plantaardig. Gebruik onze Vegan stoofstukjes als rund samen met traditionele ingrediënten en zet zelf dit heerlijke gerecht op tafel.
Ingrediënten
- 200 gram Vegan stoofstukjes als rund
- 1 kilo bospeen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik gezeefde tomaat
- 1 tak rozemarijn en 1 blaadje laurier
- 300 ml groentebouillon
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Snijd de uien en knoflook fijn en bak in een ruime pan met olijfolie tot ze zacht zijn.
- Voeg de vegan stoofstukjes toe en bak mee tot ze lichtbruin zijn.
- Voeg de gezeefde tomaat, de bouillon, de kruiden en de bloem toe en breng aan de kook. Laat zachtjes stoven voor ongeveer 15-20 minuten.
- Schil de bospeen en snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de pan. Laat verder stoven tot de bospeen gaar is. Haal de kruiden er uit.
- Haal de pan van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
© 2025 Auteursrecht Ambachtelijke Slager van der Zee
Volg ons ook op: