Welkom bij Van der Zee
Wagyu Tajima Katsu Sando recept
Snel naar recept
Notities
Een geroosterde sandwich met het Wagyu Tajima. Op het eerste oog een bizarre combinatie, door dit high-end vlees te gebruiken. Katsu Sando is traditioneel een Japanse schnitzel, tonkatsu, tussen geroosterd brood. Door in plaats daarvan entrecote van Wagyu Tajima te gebruiken, ontstaat er echt een sensationeel gerecht. De sappige en volle smaak van Wagyu combineert mooi met het krokante van het toast. Decadentie ten top, maar ook net zo verrassend.
Ingrediënten
- 100 gram Wagyu Tajima entrecote
- 3 eetlepels Tonkatsu saus (HANOS artikel 25105500)
- 2 sneetjes Wit brood
- 100 gram Panko meel
- Eidooier
- Bloem
- Wagyu Tajima rundervet
- Japanse mayonaise
Instructies
- Snijd de korsten van het wit brood
- Snijd het vlees op dezelfde grootte als het brood.
- Kruid de Wagyu Tajima met zout en peper.
- Haal het Wagyu Tajima vlees eerst door de bloem.
- Daarna door de eidooier en als laatste door de panko.
- Smelt een beetje Wagyu vet in een bakpannetje naar circa 190 graden
- Bak het vlees goudbruin in ongeveer 1/1.5 minuut.
- Toast het witbrood en smeer in met de tonkatsu saus
- Leg het vlees ertussen en snijd in kleine porties
- Serveer op een bordje met wat Japanse mayonaise en eventueel wat geraspte en gepekelde eidooier.
© 2025 Auteursrecht Ambachtelijke Slager van der Zee
Volg ons ook op: