Welkom bij Van der Zee

Regiorunderen

Weten waar het stuk vlees op uw bord vandaan komt wordt steeds belangrijker. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar verschillende veehouders in alle windstreken van Nederland voor ons Regiorund-concept; het beheersen van het hele proces van stal tot en met de winkel. Op die manier kunnen wij eerlijk rundvlees bieden dat ook door een veehouder uit uw regio geproduceerd wordt.

Regiorunderen gezocht

Wegens succes zijn wij op zoek naar gedreven veehouders.

Wat maakt deelname aan het concept Regiorunderen bijzonder?
• Gegarandeerde afname en opbrengstprijs: wij bieden een opbrengstprijs die ruim boven de geldende marktprijs ligt. Bij ons staat de veehouderij voorop.
• Duurzaamheid: onze aanpak is gericht op de toekomst, met 100% in Nederland geboren en gehouden dieren die worden gevoerd met Europees kwaliteitsvoer. Samen streven we naar een veerkrachtige en duurzame toekomst voor de agrarische sector.
• Samen maken we kwaliteitsvlees met een mooi verhaal.




Benieuwd naar meer informatie?
Neem vrijblijvend contact op met onze coördinator Roy Ottink: 0617828808 of stuur een e-mail naar wildhoeveangus@gmail.com. Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te verwelkomen in onze groeiende familie van succesvolle veehouders!

Bij de verschillende veehouders staan Black Angus runderen buiten in de wei. Dit ras staat bekend om zeer smaakvol vlees met een mooie marmering. Tijdens het opgroeien kunnen de runderen vrij en rustig grazen. Moderne potstallen staan klaar voor periodes met slecht weer en lage temperaturen, zodat zij voldoende beschutting krijgen. Om een consequente en gezonde groei te waarborgen, wordt de voeding per veehouder afgestemd op de behoefte van de runderen.

Elk van onze veehouders heeft een bijzonder verhaal: unieke locaties, passie voor hun dieren en oog voor de toekomst. Aan de basis van de runderen staat Roy Ottink met zijn Wildhoeve in Markelo. Samen met hem hebben wij de ambitie om primekwaliteit vlees in Nederland te produceren, zodat het niet tienduizenden kilometers hoeft te reizen voor het op het bord ligt. Verschillende veehouders zijn inmiddels aangesloten bij het project; van de Brabantse Hei tot in de polder onder de rook van Amsterdam.

Op deze manier staat eerlijk en kwalitatief hoogstaand vlees voorop bij het Regiorund. De producten van het regiorund zijn in elke HANOS-vestiging verkrijgbaar.

Regio Noord-Nederland

De boerderij van ‘Oerboer’ Maarten Jansen staat in Zuidwolde, Drenthe. Daar heeft hij alles in eigen hand en fokt hij zijn eigen dieren. Marco de Bruijn heeft in de Lindevallei in Friesland een boerderij waar zijn klaverrunderen grazen. Doordat de runderen in de wei lopen en voeding krijgen van het eigen verbouwde voedergewas krijgen ze een mooie vetopbouw.

Regio Oost-Nederland

In Markelo heeft boer Roy Ottink de juiste kenmerken van de bekende ‘grain-fed (graangevoerde) runderen’ uit Amerika en Australië naar de regio Twente gebracht. Hij heeft hier runderen in moderne potstallen staan. Voordat Roy boer werd is hij kok geweest. Zodoende weet Roy dat een goed stuk vlees mals moet zijn en een mooi intramusculair vet moet bevatten. Roy is verantwoordelijk voor de genetica van al onze regiorunderen.

Regio Zuid-Nederland

John en Inge van Raak hebben een boerderij in Hooge Mierde (Brabant). Met passie houden zij op deze actieve boerderij hun Angus-runderen voor het Regiorund-concept. De dieren worden gehuisvest in moderne potstallen, waar zij een gebalanceerde voeding krijgen.

Black Angus Westlandrunderen staan op een groen weiland te grazen met de skyline van Amsterdam op de horizon.

Regio West-Nederland

Onder de rook van Amsterdam houdt de familie Hardebol runderen in het watergebied Ilperveld. Een uniek boerenbedrijf waar alles per boot vervoerd wordt; van machines tot en met de dieren zelf. Op de uiterwaarden van de Hollandse IJssel grazen ruim 70 runderen, van Jochem en Gerline Lekkerkerker. Het natuurland waar de runderen staan is in bezit van Staatsbosbeheer. De runderen en hun kalveren houden ze zo lang mogelijk buiten, mits het weer het toelaat. Rond het begin van de winter gaan de runderen naar een ruime potstal en zo rond het begin van het voorjaar staan ze weer buiten.


Bekijk onze recepten met Regiorund


Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

terug naar boven